Webshop

  • De hulp van Kapitein Rob wordt ingeroepen om zijn goede vriend majoor Ross te zoeken die spoorloos is verdwenen. Met zijn oude tegenstander Cigaret-Larry reist onze zeeheld naar de ijzige koude van de Noordelijke IJszee waar het rijk van de witte mammouth op ontdekking ligt te wachten. De bevolking bereikt dankzij het geheimzinnige pyriet een gezegende leeftijd, maar ‘De Generaal’ wil het pyriet voor zichzelf houden en weet met een speciale tank tot de verborgen wereld door te dringen. Kan Rob hem nog stoppen?
  • Een superschurk als professor Lupardi is niet zomaar verslagen en in De onderwereld van Prof. Lupardi keert de boosaardige geleerde – flink geholpen door zijn assistent Yoto – dan ook ijzersterk terug. Lupardi brengt een leger op de been dat bestaat uit een merkwaardig allegaartje van potvissen, Victoriapinguïns en mensen. Niets lijkt hem nog tegen te kunnen houden. Maar dan gaat het alarm af als een klein zeilschip het eiland van Lupardi nadert. Aan het roer staat Kapitein Rob.
  • Alle hens aan dek, want Pieter Kuhn verkeerde bij de creatie van Het geheim van de Vliegende Hollander in topvorm. Dankzij het historisch oog reist Rob terug in de tijd en vindt hij zichzelf terug op het dek van De Vliegende Hollander. Het duurt niet lang of Rob ontdekt het geheim achter de merkwaardige zeemanskunsten van de geheimzinnige kapitein Van der Decken. Maar zal het Rob lukken te ontsnappen van het schip dat moet varen tot ‘de jongste dag’?
  • Kapitein Rob mag dan een echte zeeman zijn, toch slaagt hij er met enige regelmaat in zijn zeilschip ‘De Vrijheid’ naar de kelder te jagen. Zo ook in De schat van opa Larsen, waarin ‘De Vrijheid II’ in de golven verdwijnt en Rob uitgeput naar een ziekenhuis wordt gebracht. Gelukkig maar, want hier ontmoet hij de bejaarde zeeman opa Larsen die hem op zijn sterfbed vertelt over een grote schat die hij heeft verstopt. Met zijn trouwe kornuiten Taaie Toon en Skip zeilt Rob een nieuw avontuur tegemoet. Hoe? Met ‘De Vrijheid III’ natuurlijk.
  • Jump 36

     6,99
    VERKRIJGBAAR 28 JUNI 2024 Duizenden Minions en bananen, Verschrikkelijke Ikke komt terug in de bioscoop! Deze vierde film kan alleen maar bizar grappig zijn, want de Minions krijgen superkrachten. Dit moet je zien, dus doe mee aan de prijsvraag op pagina 5 en win één van de vijf Minions-pakketten, waaronder vrijkaartjes naar de film! We trakteren je in deze uitgave ook op een mooie Minions-poster. Maar het is dubbelpret, want op de achterkant van de poster staat de top- en eerste klasse DSS Vrouwenselectie die het allereerste stripalbum van Josje hebben gescoord! Voetbal jij ook, stuur dan een foto van jezelf in voetbaltenue mét Jump naar [email protected] en maak kans op een album van Josje!
  • Alle meisjes uit het dorp willen prinses Simone zijn en Simone wil graag een dorpsmeisje zijn. Een humoristische ballonstrip die is getekend in een soepele, karikaturale stijl met een licht manga-tintje. De grapjes worden verteld in verhaaltjes van hooguit vijf pagina’s. “Sympathieke feelgood strip uit de Tina” – StripNieuws GENOMINEERD ALS JEUGDSTRIPALBUM VAN HET JAAR
  • De prehistorie opnieuw bekeken met legendarische humor! Dit verhaal begint zo’n 200 of 300 miljoen jaar geleden, in een ongerepte wereld bevolkt met de meest primitieve wezens waarvan sommigen al wat verder geëvolueerd waren dan anderen. Maar hoe verschillend ze ook waren, al die soorten leefden samen in perfecte harmonie. Tot die beruchte avond, 65 miljoen jaar geleden, toen een enorme komeet dit prachtige evenwicht dreigde te verstoren! Maar omdat hij voor 99,9% uit rubber bestond ketste hij af op de ozonlaag om voor altijd te verdwijnen in het universum. De evolutie kwam op gang! En zo ontwikkelde zich de eerste beschaving van het min-of-meer-prehistorische tijdperk!…
  • Het werd tijd voor een kloek koffietafelboek met het oeuvre van Theo van den Boogaard. Maar dan zijn we tien jaar verder voordat zoiets af is. Dus waarom niet alles ophappen in delen die met korte tussenpozen zullen verschijnen? In deze eerste twee delen van die eindeloze reeks zijn de cartoons gebundeld die Van den Boogaard tussen 2018 en 2024 heeft gemaakt. De tekeningen zijn niet ouderwets op de computer, maar handmatig ingekleurd door de tekenaar met transparante kleureninkten.
  • Hap snap 1

     12,50
    Het werd tijd voor een kloek koffietafelboek met het oeuvre van Theo van den Boogaard. Maar dan zijn we tien jaar verder voordat zoiets af is. Dus waarom niet alles ophappen in delen die met korte tussenpozen zullen verschijnen? In deze eerste twee delen van die eindeloze reeks zijn de cartoons gebundeld die Van den Boogaard tussen 2018 en 2024 heeft gemaakt. De tekeningen zijn niet ouderwets op de computer, maar handmatig ingekleurd door de tekenaar met transparante kleureninkten.  
  • Als hommage aan geestelijk vader Pieter Kuhn tekende Jan van Haasteren een speciale cover van het verhaal Het pinguïnland van prof. Lupardi. Jan: “Ik vind pinguïns grappige dieren en leuk om te tekenen. Zodra er water of ijs in een puzzel voorkomt, stop ik er een pinguïn in.” Voordat Jan van Haasteren wereldberoemd werd door zijn puzzels was hij al een succesvol striptekenaar. Hij begon bij de Toonder Studio’s, met het tekenen van de strip Kappie. Jan: “Mijn moeder knipte vroeger elke dag de strips uit de kranten, waaronder Kapitein Rob. Prachtige realistische tekeningen.”  
  • Theo van den Boogaard: “Als tiener wilde ik al elk Kapitein Rob avontuur lezen en die fenomenale tekeningen bewonderen en proberen die hoogstaande grafische techniek en vertelkunst te doorgronden, misschien zelfs te imiteren. Een jeugd vriend van mijn oudere broer Harry, Edu Siebers, kon prachtig tekenen en hij bezat de hele reeks Kapitein Rob-boekjes! Ik moet wel het gelukkigste jongetje ter wereld zijn geweest toen Edu mij zomaar die hele stapel cadeau deed. Zo’n geste van zo’n bijzondere persoonlijkheid blijft je altijd bij. En nu weer, bij hernieuwde kennismaking met deze reeks, ontroert Pieter Kuhn’s enorme tekentalent, met de goed gedocumenteerde details, die een extra ondersteuning geven aan de vaart van zijn fantasierijke verhalen.” Theo van den Boogaard (1948) is meester in de klare lijn en vooral bekend van zijn Sjef van Oekel-strips op scenario van Wim T. Schippers.  
  • Thé Tjong-Khing: “Ik heb de strip Kapitein Rob nooit gelezen, maar ik vind het maken van een Kapitein Rob-cover in mijn eigen stijl een leuke opdracht. Het is net of je een remake van een film maakt, omdat de originele versie ouderwets is. Als ik nu de opdracht kreeg om de strip te tekenen, zou hij er zo uit zien. Over tien jaar is deze versie op zijn beurt ouderwets.” Thé Tjong-Khing (1933) is misschien wel Neêrlands meest bekroonde kinderboekenillustrator, met onder andere drie Gouden Penselen en de Max Velthuijsprijs. Khing begon zijn carrière echter als striptekenaar bij de Toonder Studio’s, en tekende later ook voor het weekblad Tina.
Ga naar de bovenkant